#DoJihlavy na olympiádu

Fan zóna na Masarykově náměstí v Jihlavě podpoří sportovního ducha a společné sledování Letních olympijských her 2024 v Paříži.

Začínáme v pátek 26. července od 14:00, kdy si s Atletika Jihlava vyzkoušíte starty z bloků i sprinterský závod.

Před odletem na Olympijské hry přijde v 15:00 na náměstí pozdravit své fanoušky a rozdat autogramy sprinter a odchovanec místního atletického klubu Eduard Kubelík.  

Na zahájení nebude chybět ani oddíl SK pétanque, který plně využije pétanque hřiště přímo na náměstí.

V následujících dnech návštěvníci vyzkouší také biatlonovou střelnici Kraje Vysočina, zapojí se také Sokol Jihlava s oddílem Akrobatu a SGYM.

Svou letní přípravu nám představí HC Dukla Jihlava a hráči Vysočina Gladiators.

Program a účast českých sportovců na LOH 2024

No items found.

Fan zóna na Masarykově náměstí

Brána Jihlavy ve spolupráci s místními spolky a sportovními oddíly připravila bohatý program pro všechny věkové kategorie. Na Masarykově náměstí v Jihlavě vznikne během Letních olympijských her 2024 v Paříži Fanzóna pro veřejnost. Po celou dobu letních OH můžete společně s námi sledovat na velkoplošné obrazovce (vždy od 10:00 do 21:00) jednotlivé sportovní disciplíny, podpoříte naše sportovce a dokonce si můžete vyzkoušet si jednotlivé sportovní disciplíny s místními sportovní oddíly a spolky.

Co vás čeká:

  • pátek 26. července

14:00 – zahájení programu LOH15:00 Atogramiáda E. Kubelíka

  • úterý  30. července

13:15  Přijde pozdravit fanoušky LOH Vítězslav Shrek, hejtman Kraje Vysočina

  • sobota  3. srpna

14:00-17:00  šachy Gordic Jihlava

Primátorský kvíz o Jihlavanech na LOH

Během konání LOH v Paříži můžete soutěžit o trička ze sportovní kolekce pro naše olympioniky. Připravili jsme pro vás zajímavé otázky ze světa sportu, které prověří vaše znalosti o sportovcích z Jihlavska. Kvíz se vyplňuje na našem Turistickém informačním centru na náměstí, kde ho také odevzdáte. Ceny bude losovat pan primátor města Jihlavy Petr Ryška. V pondělí 5. srpna proběhne první losování primátorského kvízu o trička.

Termíny losování a ceny:

5. srpna pro 15 výherců – trička (Masarykovo náměstí)

8. srpna v 17:00 pro 15 výherců – trička (Masarykovo náměstí)

22. srpna v 17:00 pro 15 výherců z kvízů – 3 kšiltovky, 10 triček, 3 baťůžky (radnice, kancelář primátora)

Souběžně s Funzónou LOH stále probíhá léto na náměstí

Na náměstí včetně fun zóny probíhá souběžně i letní kulturní program plný hudby, tance a zábavy pro celou rodinu. Přijďte si užít letní atmosféru s přáteli na naše festivaly, koncerty a sportovní akce, které probíhají po celé město.

Vybírejte z:

  • pátek 26. července

19:00 – China Blue I koncert

  • čtvrtek 1. srpna

16:00-18:00 – Sklenařinka I promenádní koncert

  • pátek 2. srpna

19:00 – Fullstop I koncert

  • neděle 4. srpna

10:00 - 13:00 – Maringotka -  Olympijský brunch

  • úterý 6. srpna

9:00 - 12:00 – Léto s  knihovnou

  • středa 7. srpna

21:00  Maringotka - Letní kino na náměstí

  • čtvrtek  8.  srpna

16:00 - 18:00 – Bohemia Jiřího Cáby I promenádní koncert

  • pátek  09. srpna

19:00 – Gerard Clark &  Band I koncert

Atletika Jihlava

Atletika Jihlava je sportovní klub zaměřený na atletiku, který působí ve městě Jihlava. Klub nabízí tréninky a soutěže pro všechny věkové kategorie, od dětí až po dospělé, a podporuje rozvoj talentovaných sportovců. Atletika Jihlava se specializuje na široké spektrum disciplín, včetně běhů, skoků a vrhů, čímž poskytuje komplexní tréninkové možnosti. Klub pravidelně pořádá regionální a národní závody, kde jeho členové dosahují významných úspěchů. Díky svému zázemí a zkušeným trenérům se Atletika Jihlava stala důležitým centrem pro rozvoj atletiky v Kraji Vysočina.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • pátek 26. července I od 14:00 do 17:00

Biatlonová střelnice Kraje Vysočina

Přijďte si vyzkoušet střelbu na Masarykovo náměstí, budete se cítit jako závodníci a zastřílet si s krajskými profesionály.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • pondělí - pátek 29. července - 2. srpna I od 14:00 do 17:00

HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava je historicky významný hokejový klub, který má pevné místo v českém hokeji. Klub byl založen v roce 1956 a během své existence získal řadu národních titulů, čímž si vydobyl prestižní postavení. Domovskou arénou týmu je Horácký zimní stadion, který pravidelně zaplňují nadšení fanoušci. HC Dukla Jihlava se zaměřuje na výchovu mladých talentů a má silnou mládežnickou základnu, která je základem pro budoucí úspěchy týmu. Kromě sportovních úspěchů je klub také známý svým důrazem na komunitní aktivity a podporu hokeje v regionu Vysočina.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • úterý 6. srpna I od 14:00 do 16:00

Sokol Jihlava - pétanque

Sokol Jihlava - pétanque je sportovní klub zaměřený na pétanque, tradiční francouzskou hru s koulemi. Klub aktivně působí v Jihlavě a nabízí tréninky pro hráče všech věkových kategorií, od začátečníků po pokročilé. Členové klubu se pravidelně účastní národních i mezinárodních turnajů, kde dosahují pozoruhodných výsledků.

Klub je známý svou přátelskou atmosférou a otevřeností pro nové členy, kteří mají zájem poznat tento strategický a zábavný sport.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • pátek 26. července I od 14:00 do 17:00
  • sobota 3. srpna I od 14:00 do 17:00

Sokol Jihlava - SGYM

Sokol Jihlava je sportovní organizace, která působí ve městě Jihlava a nabízí širokou škálu sportovních aktivit. Tento spolek je součástí celorepublikové organizace Sokol, která má dlouhou tradici v podpoře tělesné výchovy a národního uvědomění. Sokol Jihlava pořádá pravidelné cvičení a sportovní akce pro děti i dospělé, a tím podporuje zdravý životní styl v komunitě. Členové se mohou zapojit do různých sportovních disciplín, včetně gymnastiky, atletiky a míčových her. Kromě sportovních aktivit se Sokol Jihlava také podílí na kulturních a společenských akcích, čímž přispívá k obohacení místního společenského života.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • pondělí 5. srpna I od 14:00 do 17:00

Sokol Jihlava - Akrobat

Sokol Jihlava - Akrobat je sekce Tělocvičné jednoty Sokol Jihlava, specializující se na akrobatické a gymnastické disciplíny. Tato sekce nabízí tréninky pro děti i dospělé, zaměřené na rozvoj síly, flexibility a koordinace. Členové Sokol Jihlava - Akrobat se pravidelně účastní soutěží a vystoupení, kde předvádějí své dovednosti v akrobacii a gymnastice. Klub podporuje nejen fyzický rozvoj, ale také týmovou spolupráci a zdravý životní styl. Sokol Jihlava - Akrobat je otevřený pro všechny zájemce, kteří chtějí objevit radost z pohybu a zdokonalit své akrobatické dovednosti.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • středa 7. srpna I od 14:00 do 17:00

Vysočina Gladiators

Vysočina Gladiators je americký fotbalový tým sídlící v Jihlavě, který působí v České lize amerického fotbalu. Tým se skládá z nadšených hráčů, kteří se pravidelně účastní národních soutěží a turnajů. Vysočina Gladiators jsou známí svou bojovností a týmovým duchem, což jim pomáhá dosahovat dobrých výsledků na hřišti. Klub se věnuje nejen rozvoji dospělých hráčů, ale také podporuje mládež a juniory prostřednictvím tréninkových programů a náborů. Fanoušci týmu jsou velmi oddaní a vytvářejí skvělou atmosféru na domácích zápasech, čímž přispívají k popularizaci amerického fotbalu v regionu.

Kdy nás uvidíte na náměstí:

  • pondělí 5. srpna I od 14:00 do 17:00

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.

Ke stažení

No items found.