Hry a soutěže

Vydejte se s dětmi #DoJihlavy a probádejte ji horem dolem.

Přijďte a objevte tajemství Jihlavy, města plného skrytých příběhů a vzrušující historie! Budete si připadat jako dobrodruh, který objevuje zapomenuté poklady. Vyřešíte hádanky, rozluštíte tajemné záhady a odhalíte zákulisí tohoto ohromujícího města.

No items found.

Velká stříbrná loupež - Odcizení jihlavského pokladu

Vydejte se s námi prozkoumat historii Jihlavy, která je spojená s těžbou stříbra. Společně se podíváme do 13. století, kdy Jihlava stříbrem přímo oplývala. Navštívíme zajímavá místa a odhalíme jednu velkou stříbrnou loupež. Partnerem hry je Brána Jihlavy, příspěvková organizace statutárního města Jihlavy

Kupec Jakub jednoho dne projížděl přes místo, kterému se později začalo říkat Jihlava. Narazil tam na hrnčíře, kterému se jeho dílo nedařilo a všechny jeho výrobky v peci praskaly. Bystrý Jakub ihned odhalil, že se jedná o stříbro a hrnčířův domek s pecí odkoupil. Povolal horníky, kteří v místě vybudovali důl, a začali s těžbou. Jednoho krásného rána ho však nečekalo příjemné probuzení, jeho stříbrný poklad byl pryč! Odhalíte, kdo jihlavský poklad odcizil?

Zakoupit a stáhnout hru si můžete zde.

#DoJihlavy s tužkou v ruce

Objevujte zajímavá místa, která se vztahují k umění nebo historii města. Čekají vás dva okruhy v Jihlavě i výlety do nejbližšího okolí. Průvodce pro vás připravila Oblastní galerie v Jihlavě ve spolupráci s Bránou Jihlavy, vyzvednout si je můžete v Turistických informačních centrech.

Pokud zvládnete splnit 10 úkolů z alespoň dvou okruhů, můžete se zapojit do slosování o ceny na konci roku.

Skryté příběhy

Znáte aplikaci Skryté příběhy? S její pomocí můžete odhalovat nejen příběhy, ale i skrytá místa, která nenajdete v běžných průvodcích. V Jihlavě máme Skryté příběhy hned tři! O havířských průvodech, o Gustavu Mahlerovi a o obléhání Jihlavy Švédy. Užijte si jejich odkrývání!

Po stopách Jihlavských havířů

Znáte jihlavský havířský průvod? Víte, jaké postavy v něm vystupují a jaké funkce plnily v historii dolování stříbra v Jihlavě? Vydejte se po stopách Jihlavských havířů centrem Jihlavy a objevujte místa spojená se slavnou stříbrnou historií města.

Hurá, letos se bude s Déčkem zase soutěžit!

Vyskočte z gaučů, vemte za ruku děti (nebo rodiče) a vyrazte s batůžkem na zádech zachránit Déčko.

Startuje to na začátku prázdnin, tak to neprošvihněte.

V Jihlavě naleznete dvě kešky. První naleznete na adrese nebo GPS lokaci 49.3898267N, 15.5795633E. Druhá se nachází na adrese nebo 49.396492N, 15.588954E.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.

Ke stažení

No items found.